De Amazone rivier
Door: edewaal
Blijf op de hoogte en volg emiel
14 Mei 2012 | Brazilië, Brasilia
De Amazone rivier
Zaterdag een heerlijke dag gehad met een van de aannemers die bij ons in dienst is.
We zijn met de boot de Amazonerivier over gevaren
De Amazonerivier is de breedste rivier op aarde deze rivier is bij de monding 150 km breed.( wel gemeten bij regentijd en vloet)
de rivier schijnt volgens de brazilianen ook de langste te zijn( volgens de laatste metingen "2007" en een nieuwe ontdekkingen van het ontstaan van de rivier is deze 6800 km lang
In de omgeving van Belem zijn honderden aftakkingen van de rivier omringd door oerwoud en eilanden. Het is prachtig om te zien hoe de mensen daar leven ”geen stroom auto’s, alleen maar oerwoud en water.
We zijn bij een klein restaurantje gestopt om daar wat te eten.
Het enige wat je er kon krijgen was vis, drank moet je zelf mee nemen omdat het te duur is om de drank vanuit de stad naar het restaurant te brengen zie foto’s en filmpjes
We zijn met de boot de Amazonerivier over gevaren
We zijn bij een klein restaurantje gestopt om daar wat te eten.
14 Mei 2012 - 16:44
Fred:
Ja hallo, zit je ons een beetje jaloers te maken ?! Gaaf man, nog veel zien en plezier tijdens het aftellen naar 25 mei.
Mazzel, -
14 Mei 2012 - 16:58
Petra:
Hoi Miel,
ziet er echt super uit! Genieten he, zolang je daar bent!! greetz -
14 Mei 2012 - 18:06
Cris-jan:
Hoi Emilio,
Kijk, dit is wat ik bedoel, een prachtige boot, lekker varen, lekker biertje en veel natuur.
Je maakt mij gek !!
Nog 11 dagen, 264 uur, 15840 seconden.
Geniet er nog van, voordat je het weet heb je de geitenwollen sokken aan !!
Groet Henk en Cris-jan
15 Mei 2012 - 19:53
Rico En Bianca:
En wij maar denken dat je hard aan het werk bent, haha.
Met een grote blik bier de Amazone afracen. Nou snap ik waarom je het daar zo mooi vind.
Geniet ervan, want het ziet er wel prachtig uit (behalve je ontblote medepassagiers dan......).
Leuk al die "vakantiewoningen" aan de rivier.
Had overigens wel een mooie schone braziliaanse op de boot verwacht!! -
19 Mei 2012 - 17:47
Cris-jan:
Ha Emilio,
Kijk Rico begrijpt mij, waar ik de hele tijd naar heb lopen vragen is:
Maak nu eens tijdens je vakantiewerk mooie foto's van die zogenaamde braziliaanse mooie schonen.
Ik heb er nog geen een gezien, allen taarten met konten zo groot als een kaarttafel.
Doe mij en Rico nu eens een lol !!
Groet en nog een goed weekend.