wat doe ik in Brazilie?? - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van emiel Waal - WaarBenJij.nu wat doe ik in Brazilie?? - Reisverslag uit Brasilia, Brazilië van emiel Waal - WaarBenJij.nu

wat doe ik in Brazilie??

Door: edewaal

Blijf op de hoogte en volg emiel

29 Januari 2012 | Brazilië, Brasilia

Hier dan weer een verhaal maar nu “wat doe ik in Brazilie”
Wij zijn bezig om twee fabrieken op te zetten die bedoeld zijn voor Biomassa. Biomassa is een verzamel naam voor allerlei soorten van organisch materiaal, bv. Hout gras mest tuinafval enz. Van deze materialen wordt Energy gemaakt. Het mooiste Project is het açai project.
De oorsprong van de açai-bes. De açai-bes is een donkerblauwe bes die van oorsprong afkomstig is uit het Amazonegebied. De bessen werden in Brazilie vroeger al door de indianen gebruikt om bij de jacht hun uithoudingsvermogen te bevorderen en pas bevallen vrouwen aten de bessen om snel aan te sterken na de bevalling. Inmiddels zijn de gezonde eigenschappen van de açai-bes wereldwijd bekend geworden en wordt de bes verwerkt in diverse dranken en voedingsupplementen.
De bes bestaat uit 80% pit en de rest uit schil en vruchtvlees. (het besje heeft een doorsnede van ongeveer 1 cm dus je kunt wel na gaan hoeveel bessen je nodig heb voor een glas vol sap ) met deze pitten proberen wij Energy te maken. De pit heeft een vochtigheid gehalte van ongeveer 45%. Als je deze pitten droogt naar een gehalte van beneden de 12% dan is deze pit een uitstekende brandstof.
De tweede fabriek is een briketten fabriek. Deze briketten worden gemaakt van het zaagsel van de houtzagerijen. Ook dit is een droog proces het enige verschil met de bes is dat het zaagsel geperst wordt in een briket. Deze briket wordt uiteraard ook gebruikt voor Energy.

• 29 Januari 2012 - 14:20

Jol:

Ik kan hier ook wel wat energie gebruiken. xxx

• 29 Januari 2012 - 14:25

Cor:

Bedankt voor de info weten wij ook weer dat je daar niet alleen voor je plezier bent in ook nog moet werken voor je geld,zijn de machines goed aangekomen ? Groetjes Cor

• 30 Januari 2012 - 11:22

Cris-jan:

Hallo Emilio,

Eindelijk, na 16 verloren dagen is onze globetrotter weer tot leven gekomen.
    Zat je down under? Werd je gezocht? Of was je te veel aan het feesten?
    Is je alkoholgebruik toegenomen?
    Fijn dat je foto’s hebt toegevoegd, dit geeft in ieder geval het bewijs dat je ook werkt.
    Zo zie ik op foto 1,3 en 4 dat je nog heel wat moet bestraten, die ervaring heb je, dus dat kan je.
    Foto 2 geeft aan dat je nog moet schilderen, die ervaring heb je, dus dat kan je.
    Foto 5 geeft aan dat je nog een muurtje moet zetten, die ervaring heb je, dus dat kan je.
    De laatste 2 foto’s geven aan dat je het dak nog moet leggen, maar die ervaring heb je niet en je kan het niet wat je hebt hoogtevrees.
    Dus wie doet het dak????
    Verder gaat de tijd gigantisch snel in Duiven.
    Door jouw invloed zijn de inwoners van gemeente Duiven de açai-bessensap gaan drinken.
    De Albert Hein kan de vraag niet meer aan, heel Duiven bruist, ook Jol.
    Ook hebben we een stagnatie in de aanvoer van condooms, zijn niet aan te slepen !!
    Het winkelcentrum is inmiddels gereed
    Eindelijk hebben we ook een Christine le Duc
    De Burgemeester van Dorth t/m heet nu Emilio Boulevard en is geheel bestraat met WAALTJES, ook zijn alle bomen gekapt en zijn vervangen door Mangobomen.
    Duiven is inmiddels een stad en alle rotondes zijn vervangen door kruispunten met stoplichten.
    De kraaien en mussen zijn verjaagd door papagaaien.
    Je ziet, ook hier staat de tijd niet stil, oh ja en op dit moment sneeuwt het zelfs.
    Zoals altijd: het gaat je goed, doe al je vrienden en vriendinnen de groeten van ons en tot gauw.
    Cris-jan

• 30 Januari 2012 - 17:29

Miranda:

He Emiel,

Zo te lezen gaat het hartstikke goed met je daar in Brazilie. Dus jullie gaan ook energie maken? Bekend terrein voor jou, dus geen probleem toch? Zijn behoorlijke machines zo te zien.

Op de foto's te zien is het weer uiteraard weer perfect daar. tis bij ons op dit moment wel anders: sneeuw!! en ja deze week weer temperaturen van ruim -15 graden, dus jij zit wel lekker daar.

Groetjes uut het mooie en zeer kouwe Spiek xx

• 02 Maart 2012 - 15:32

Erik:

Zit jij helemaal in de binnenlanden van Brazilie? Da's ff wennen zeker? Je kan iig geen kattekwaad uithalen daar! Haha. Hoelang duurt de reis daar naar toe wel niet?
    Uitdaging hoor. Echt geweldig. Hoelang zit je dar nog?

Groeten Erik