8-11-2011
Door: edewaal
Blijf op de hoogte en volg emiel
08 November 2011 | Brazilië, Brasilia
8-11
Geen foto’s dit keer, maar weer een heel stoer verhaal
Even een kleine uitleg:
We zijn hier in Brazilie bezig om van de pit van de Acai bes biomassa te maken en we zijn met nog twee projecten bezig.
Dit gebeurt op een stuk land net buiten de stad. Dit stuk land is omringd door oerwoud en de achterwijken van Belem.
Normaal gesproken moet het terrein 24 uur bewaakt worden door bewakers met geweren en het terrein is omringd door hekken van ongeveer 4 meter hoog omdat er anders overvallen gepleegd kunnen worden.
Lekker is dat natuurlijk niet maar toch.
Bewakers hebben wij nog niet op het stuk land omdat er eigenlijk nog niet zo veel te halen valt.
Toch hebben ze gisteren morgen het stuk land overvallen met 4 gewapende mannen
WAS IK FF BLIJ DAT IK NIET AANWEZIG WAS.
Ze hebben van een jongen zijn brommer afgepakt en zijn mobiel.
Ik kan je wel vertellen dat er eerst bewapende bewaking moet zijn voordat ik weer naar het stuk land ga . brrrrrrrrrrrrrr
Geen foto’s dit keer, maar weer een heel stoer verhaal
Even een kleine uitleg:
Lekker is dat natuurlijk niet maar toch.
Toch hebben ze gisteren morgen het stuk land overvallen met 4 gewapende mannen
WAS IK FF BLIJ DAT IK NIET AANWEZIG WAS.
Ze hebben van een jongen zijn brommer afgepakt en zijn mobiel.
09 November 2011 - 17:51
Rico:
Hoi Emiel,
Schijn gewoon met een zaklamp op je gezicht. Ze zullen wel keihard wegrennen en nooit meer terugkomen, haha -
09 November 2011 - 17:53
Alex:
ZAL IK DAN MAAR KOMEN OM JE TE BEWAKEN.
WEET IK GELIJK WAT MIJN SHADOW DOET.
DURF JE OOK WEER OP 2 OREN TE SLAPEN.
KNUFFEL. -
11 November 2011 - 22:30
Corry :
hoi miel hoe is het met mijn neefje ,hoop dat alles goed is .je reisverslag vond ik niet zo leuk je zit te gevaarlijk daar. niks voor mij hoor. en merk wel dat je toch ook een beetje bang bent. gelijk heb je om op bewaking te wachten.hoe lang blijf je daar nog.groetjes je nicht en een dikke knuffel .groetjes -
16 November 2011 - 09:26
Neef Piet:
een de waal is toch niet bang voor een paar watjes met alarmpistolen kom op emiel grrrr -
17 November 2011 - 22:38
Cris-jan En Monique:
Querido Emilio...
Foi bom ter notícias suas novamente. Faz tempo que nós tivemos qualquer contato.
Escrevo-lhe para dizer que en ga nu over in het Nederlands want dat typt een stuk makkelijker.
Wij portugezen onder elkaar moeten onze vaderlandse taal niet verkwanselen.
Maar wat lees ik tot mijn schrik? Wordt er geschoten in Brazilie?
Ik moest gelijk denken in wat voor een onheilspellende situatie je terecht was gekomen.
Ik gebruik expres moeilijke worden zodat je 3 vrouwen er niets van snappen.
Maar goed, ik kwam op een briljant idee toen ik dit las.
Om je een beetje weerbaar te maken in deze situaties heb ik gegoogled (?) en zag het volgende staan:
Schriftelijke cursus “ Hoe moet ik terug schieten” van de LOI, af te sluiten met een certificaat..
Ik heb met de LOI gebeld en het nodige gevraagd, alleen… het certificaat is in Brazilie niet rechtsgeldig. Jammer want ik had al een nieuwe titel voor je: Bonanza de Waal.
Ik had een foto van Hoss Bonanza toegevoegd, maar dat wordt niet geplaatst. Jammer want hoe langer ik naar de foto kijk hoe meer je erop gaat lijken.
Ik wilde nog een vervolg van hoe leer ik badminiton spelen toevoegen, maar de slaap overvalt mij.
Saluut Bonanza en tot de volgende keer en dan met de echte foto’s..
Cris-jan
17 November 2011 - 22:41
Cris-jan:
Oh ja, Monique vroeg nog ben je in de winterslaap gevallen?
We hebben al zolang niets meer gehoord??
Als je terug gaat, denk je nog aan een pak koffie?, de onze is bijna op.
Groet,
Ik en zij