Eindelijk terug in Belem
Door: edewaal
Blijf op de hoogte en volg emiel
03 September 2011 | Brazilië, Brasilia
Eindelijk terug in Belem
Zo weer terug in Belem.
Nog even een kort verhaal over Sinop.
Jullie hebben de foto’s gezien van de papegaaien.
Vertel ik dit aan een inwoner van Sinop. ”deuuu” Staan ze me stom aan te kijken dat ik dit zo apart vind. Het schijnt eerder een plaag te zijn dan dat het leuk is (die papagaaien)
We zijn daarom ook s middags naar een park geweest waar heel veel papegaaien zitten.
“bij ons heb je de overlast van de duiven op de dam, hier hebben ze de pappegaaien.”
Het zijn wel wilde papegaaien maar je kunt ze bijna aanraken( whaaaa ikke dus niet, een te grote snavel, zie foto’s)
In het water zwemmen geen eenden maar schilpadden. Deze beesten zijn daar niet uitgezet maar komen gewoon op het voer van de mensen af.
De volgende dag vliegen naar Sao Paulo met twee tussen stoppen, eindelijk vliegen we boven Sao Paulo, GIGANTISCH wat een grootse stad is dat, we bleven maar vliegen en het enige wat je zag was flats. Kan ook niet anders dat deze stad op het ogenblik in de top 5 staat van de grootste steden van deze aardbol. Na 8 uur vliegen eindelijk aangekomen in S.P.
Taxi gepakt en op naar het hotel “het Golden Tulip” dat op het hoogste punt ligt van Sao P.
Maar eerst maar eens genieten van de taxirit. Pffffff wat een drukte.
Aangekomen in het hotel,naar mijn kamer toe “22 verdiepingen hoog”.
Wat een uitzicht had ik daar zeg super zo ver als je kon kijken zag je de wolkenkrabbers.
Even een half uurtje genoten van het uitzicht en toen op naar de beurs met de metro “even aanstampen mensen, wij willen er ook in”.
22.00 uur waren we terug in ons hotel, en ja hoor weer genieten van het uitzicht maar dan in het donker.
De volgende dag hebben we een fabriek bezocht om daar te kijken of ze ons verder konden helpen. Eerst de metro gepakt toen de trein en toen de taxi, en zo ben je weer twee uur verder ergens in Sao Paulo.
In de middag hebben we gegeten in een geweldig mooi restaurant. Bekijk die boom maar eens die daar midden in het restaurant groeit. Meer dan vier meter dik en de takken worden onderstut met balken “ ongelofelijk dat zo iets kan groeien.
Toen we klaar waren met eten zijn we weer naar het vliegveld gegaan om terug te vliegen naar Belem “weer 4 uur vliegen “ maar ik ben blij dat ik weer in Belem ben want het was veel te koud in Sao Paul ( 24 gr)
Zo weer terug in Belem.
Nog even een kort verhaal over Sinop.
Jullie hebben de foto’s gezien van de papegaaien.
Maar eerst maar eens genieten van de taxirit. Pffffff wat een drukte.
Aangekomen in het hotel,naar mijn kamer toe “22 verdiepingen hoog”.
03 September 2011 - 14:22
Jolanda:
pfff dat moet een grote kooi worden.
xxxxxxx -
03 September 2011 - 15:25
Cris-jan:
Hallo beste golbetrotter,
Van links naar rechts van boven naar beneden. Je ziet nog eens wat van de wereld van Brazilie. Vraag eens of ze daar ook papagaaiensoep kennen?
Of papagaaienpate, of papagaaienburger met cola?
Als er dan toch genoeg papagaaien zijn !
Maar je hebt het over papagaaien, maar hoe zijn de braziliaanse vrouwtjes, eten deze ook uit je hand??
Fijn dat je regelmatig het thuisfront op de hoogte houdt, succes verder en niet te veel lekkere dingen eten,
Monique en Crisje
03 September 2011 - 19:35
Jorrepor:
Mieleke.....
Ik mis je heb vandaag maar ff een bakkie bij vrouw lief en je dochters gedaan te samen met het hele keurkorps van de Haan...
Papegaaien, Golden Tulip, ook nog een biertje erbij?
Hier was het vandaag eindelijk zo warm als in Belem maar een schrale troost morgen trekt de moeson al weer over....
Geniet er nog even van ik ga alvast ff googlen waar in Brasil het beste samba feest is zodat ik je over twee weken kan inlichten tijdens de feestweken...
Proost amigo ik neem er alvast eentje!
04 September 2011 - 09:44
Fred:
Heeee, Miel....man, man, wat ik toch weer allemaal van je lees en zie, super!!
Ben net terug van vakantie vandaar dat dit pas mijn eerste reactie is.
Zo te zien en te horen heb je het goed voor elkaar, kan JDS niet aan tippen. Man je groeid en wordt steeds wijzer en beter, als ik je verhalen lees ...
Ik ben onder de indruk!
Na je site te hebben gelezen, heb ik al helemaal geen zin meer om woensdag weer te beginnen ..nou ja, ik mag volgende week naar Frankrijk, gaan we een proefdak installeren..ook leuk...maar er is altijd baas boven baas, voor mij geen papagaaien.
Zet hem op en groeten uit een nat NL -
04 September 2011 - 14:30
Chrisje:
He Emiel,
Hoe is het in Bazil?
Zo te lezen gaat het goed met je.
Ben erg benieuwd hoe het is in de nieuwe wereld.
Als je ooit terug komt....... ben erg nieuwsgierig.
Groetjes vanuit Oude Tonge -
04 September 2011 - 21:26
Neef Piet:
neem een paar papagaaien mee zijn duurder dan kip